Ομιλίες

Ομιλία “Διατροφή και υγεία – σωματική και ψυχική”

Με ιδιαίτερη χαρά το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου διευρύνει τις συνεργασίες του με ομάδες με δράση που στοχεύει σε μια καλύτερη κοινωνία. Φέτος ξεκινά μια νέα συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ρόδου. Στα πλαίσια των δράσεών της η Εταιρεία ενημερώνει τους μαθητές για θέματα όπως διατροφή, κονδυλώματα, μελάνωμα, κάπνισμα, ψυχισμός και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους νέους.

Στην πρώτη συνάντηση είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε την κ. Χρύσα Καραγιάννη, Διατροφολόγο – Διαιτολόγο και μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, να μας μιλάει για την σπουδαιότητα της διατροφής για την σωματική και ψυχική μας υγεία.

Όπως μας επισήμανε, η διατροφή αποτελεί θεμέλιο για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Η ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε επηρεάζει την ενέργεια μας, την ανθεκτικότητά μας και την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το άγχος και τις πιέσεις της καθημερινότητας. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ισορροπημένες ποσότητες υδατανθράκων μπορεί να ωφελήσει το σώμα μας σε πολλά επίπεδα. Επιπλέον, η σωστή διατροφή συνδέεται με τη βελτίωση της διάθεσης και της ψυχικής ευεξίας, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών προβλημάτων. Έτσι, η ενδυνάμωση της διατροφής μας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική μας ευεξία και συμβάλλει στην αισιόδοξη θέαση της ζωής.

Οι μαθητές διατύπωσαν τις απορίες τους μέσα από τις οποίες φάνηκε να αντιλαμβάνονται το σημαντικό ρόλο όλων των στοιχείων που πρέπει να συνδυάζονται για να έχουν την ισορροπία στην διατροφή και στη ζωή τους.