ΔράσειςΟμιλίες

Ομιλία για την παραβατικότητα

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών του Εσπερινό Γυμνασίου Ρόδου σε θέματα παραβατικότητας, βίας και εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον δικηγόρο Σπύρο Χαριτάτο την Τρίτη 6/2/2024.

Ο ομιλητής μάς παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο, από τις επισκέψεις του στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και από το Κέντρο Απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ) των φυλακών Κορυδαλού. Οι μαθητές παρακολούθησαν συνεντεύξεις ανήλικων κρατουμένων και εξαρτημένων, οι οποίοι παρουσίαζαν τις συνθήκες που τους οδήγησαν στα κέντρα και την εμπειρία τους μέσα σε αυτά. Στη συνέχεια ο ομιλητής μοιράστηκε τις δικές του προσωπικές εμπειρίες, τόσο από τα βιώματα όσο και από την έρευνά του, και παρακίνησε τους μαθητές σε διάλογο. Αυτοί ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες και θέτοντας ερωτήσεις για θέματα που τους απασχολούν.

Ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του σχολείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Χαριτάτο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου και την κ. Μοσχούλα Βαγιανάκη, πρόεδρο του Ιδρύματος Γεωργίου και Ασημίνας Περδικάκη, που συνέβαλλε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.